Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Efter skandalen – försäljningen av hästkött raketökar

Publicerad: 1 mars 2013, 11:44

Findus famösa lasagne.

Efter skandaler kring färdigprodukters oväntade innehåll av hästkött, har den svenska marknaden för just hästkött fått ett lite överraskande uppsving.


Ämnen i artikeln:

Findus

Under de två senaste veckorna har leverantören Kvalitetskötts försäljning av hästkött ökat  med 50 procent. Kvalitetskött är den största leverantören av hästkött i Sverige, och står för 80 procent av försäljningen.

Enligt gårdagens 22-nyheter på TV4 vill allt fler nu äta just hästkött. Restaurangen Kastrullhäxans "hästlunch" i Jönköping drar fulla hus.

Robin Törnqvist, Marknadschef på Kvalitetskött, säger att deras inhemska kött är säkert att äta och fritt från medicrester. Hästkött passar speciellt bra om man äter LCHF, och hästarna har levt ett bra liv jämfört med till exempel instängda grisar.
– Hästkött är det mest naturliga och magra kött du kan äta. Djuren har blivit väl omhändertagna med tillgång till utevistelse, säger Robin Törnqvist till Resumé.

Linda Myrin

Ämnen i artikeln:

Findus

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.