Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Efter skandalen: Nu går han till Nordic PA

Publicerad: 6 oktober 2014, 11:35

Jonas Lindgren, Maria Lindholm. Elis Örjes och Christer Baldhagen.

Jonas Lindgren lämnade Försäkringskassan under tumultartade former i våras. Nu är han en av fyra nytillskott på Nordic Public Affairs.


Ämnen i artikeln:

FörsäkringskassanJonas LindgrenNordic Public Affairs

Det var Expressen som under våren granskade Försäkringskassan och dess kommunikationsdirektör Jonas Lindgren. Han anklagades för att ha agerat jävigt då hans flickvän anställdes till en chefsposition, samt att han attesterade hennes lön då paret var på semester.

Efter skriverierna valde han att säga upp sig:
"Den senaste veckan har tidningen utövat folklig domstol där många känt sig manade att agera domare – däribland en liten grupp av medarbetare. Det tycker jag är orimligt och ovärdigt", skrev han själv i ett meddelande till personalen.

Sedan dess har det varit tyst, men nu står det klart att Nordic Public Affairs anställer honom som seniorkonsult med fokus på offentlig sektor och försäkringsfrågor. På byrån huserar redan flera personer med egna erfarenhet av mediedrev, som grundaren Johan Jakobsson, Sven Otto Littorin och Teliasoneras förra kommunikationsdirektör Cecilia Edström.

Nordic PA värvar också Christer Baldhagen som under 14 år var kommunikationsdirektör på Länsförsäkringar. Han har också arbetat på JKL och varit politisk tjänsteman på Moderaterna.

Dessutom ansluter Elis Örjes från Socialdemokraterna och Maria Lindholm från SSU.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.