Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Ekdal skrev drömkontrakt med Adidas

Publicerad: 29 april 2008, 09:02

Albin Ekdal – en fotbollstalang med "star quality". Nu har han tecknat ett drömkontrakt med Adidas.


Albin Ekdal. Foto: Andreas Alfredsson.

Albin Ekdal, son till TV4-profilen Lennart Ekdal, flyttar i sommar till Turin för spel i Juventus.

Livet leker för den lovande mittfältaren från Brommapojkarna som nu även tecknat ett lukrativt skokontrakt med Adidas.

Än har han varken gjort en a-landskamp och inte heller ett enda seriemål för BP:s a-lag – men kontraktet med Adidas är på en så hög nivå att många av Sveriges EM-spelare har anledning att vara avundsjuka, skriver DN.

– Avtalet är unikt för hans ålder och på en nivå som väldigt många i A-landslaget inte kommer upp i, säger Ekdals agent, advokat Martin Klette, till DN.

Martin Klette tror att Adidas intresse för Albin Ekdal grundar sig dels på Ekdals "star quality" och dels på 18-åringens stora fotbollstalang som tagit honom till Juventus.

–  Albin har ett utseende som gagnar honom, det är så klart främsta orsaken till skokontraktet. Men sedan är han i början av en spännande fotbollsresa i ett av världens bästa lag. Om han fortsätter utvecklas inom fotbollen kan han bli en ny Fredrik Ljungberg, som i dag är den ende svensken som är riktigt attraktiv på sponsormarknaden, säger Martin Klette till DN.

I fjol utsågs Albin Ekdal till årets bäst klädde idrottsman av tidningen Café.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.