Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Ekot-avslöjandet fällde Tolgfors

Publicerad: 29 mars 2012, 08:19

Sten Tolgfors avgår.

Foto: Regeringen.

(UPPDATERAD) Trycket efter Ekots avslöjande om vapenfabriken i Saudiarabien blev för mycket. Försvarsminister Sten Tolgfors avgår på egen begäran. – Det påverkar dig själv och familjen, både hälsa och humör, sa han på presskonferensen.


Ämnen i artikeln:

Sten TolgforsFOIGullers Grupp

Resume.se har tidigare rapporterat om kommunikationsturerna kring FOI som haft planer  på att hjälpa  diktaturen Saudiarabien att bygga en vapenfabrik. FOI. Det var Ekot som stod för avslöjandet och sedan har en rad andra medier hakat på.

Gullers Grupp är inkopplat som krishanterare hos Totalförsvarets Forskningsinstitut, FOI, som nyligen upphandlade en rad byårer.

FOI:s situation har inte underlättats av  att det har  uppstått rena rama pajkastningen mellan  försvarsdepartementet med  försvarsminister Sten Tolgfors i spetsen och  FOI-chefer – tidigare i mars höll Sten Tolgfors i en längre  presskonferens kring Saudiarabien-frågan.

Men nu avgår han på egen begäran.

Han höll, tillsammans med statsminister Fredrik Reinfeldt, en presskonferens på Rosenbad klockan i dag, torsdag.

– Mediedrev är  inget en fyråring förstår, men han ser hur mamma och pappa  mår. När  tvååringen slutar peka på teven när pappa är med utan  istället stänger  av, inser man att det har konsekvenser för familjen  och det egna livet, sa Sten Tolgfors på presskonferensen.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.