Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Elbilarnas Airbnb – så löser Renault bristen på laddstolpar

Publicerad: 21 juni 2016, 14:28

Foto: Kampanjbild/Renault

Biltillverkaren vill ha fler laddstationer till elbilar, och låter därför privatpersoner hyra ut laddning i sina hem.


Ämnen i artikeln:

Annie LööfGodElEdelmanRenault

Osäkerhet, är en av de största anledningarna till att svenskar väljer bort elbilar. Enligt en undersökning från Sifo, beställd av Renault, anser nämligen varannan svensk att bristen på laddstolpar är ett hinder för att ha elbil. Många uppges samtidigt vara besvikna på att politikerna inte gör nog för att uppnå målet om en fossolfri bilflotta år 2030. Men, omkring hälften av de tillfrågade kan tänka sig att erbjuda laddplats för elbilsförare i sitt eget hem.

Renault startar därför ett initiativ där de får göra just det.
– Elbilar är redan verklighet, men trots att det är 2016 och miljö är mer aktuellt än någonsin så laggar infrastrukturen. Därför startade vi Elbnb, ett initiativ som drivs av folket själva och som visar att svenskarna gärna drar sitt strå till stacken när politiska beslut dröjer. Samtidigt vill vi visa att det är lika lätt att ladda en elbil som det är att höja sin röst för grönare vägar, säger Lars Höglin, initiativtagare på Renault, i en kommentar.

De som vill hyra ut sin el kan registrera sig på Renault hemsida för Elbnb, där också samtliga laddplatser, såväl befintliga som användarnas nya, samlas i en karta. Kampanjen är gjord tillsammans med Edelman Deportivo och får stöd från elleverantören God El.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.