Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Elitfönster sponsrar succén Hundraåringen

Publicerad: 18 december 2013, 10:24

Robert Gustafsson kliver ut genom Elitfönstret.

Foto: Buena Vista International.

Småländska Elitfönster är samarbetspartner i filmatiseringen av Jonas Jonassons succéroman ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”. Filmen är regisserad av Felix Herngren och har premiär på juldagen. Filmen produceras av Nice FLX.


Ämnen i artikeln:

Felix HerngrenFLX

– Vi hörde att man diskuterade en filmatisering av boken och kände  direkt att det borde vara ett Elitfönster som 100-årige Allan kliver ut  genom, säger Ann Cederwall, marknadschef Elitfönster i en kommentar.

Hon  menar att fönstertillverkarbranschen är väldigt traditionell, men att  det alltid har varit självklart för Elitfönster att tänka ”nytt och  annorlunda”.

Filmens huvudkaraktär, Allan Larsson, spelas av Robert Gustafsson.
När han tar fönstervägen ut i friheten kliver han ut genom just ett Elitfönster.

Elitfönster firar 90-årsjubileum nästa år och fönsterbolagets satsning ingår i arbetet med flytta produkterna från brädgården till att bli en del av hemmets design.

–  Nu dyker vår produkt upp som en central del i filmen, i trailers och på  premiären. Det ger oss en hel del kreativa möjligheter, inte minst i  butik, säger Ann Cederwall i en kommentar.

Filmatiseringen av romanen  började spelas in 2012 och ger återblickar från huvudkaraktären Allan  Karlssons hundraåriga liv – med alltifrån att han äter middag med den  blivande presidenten Harry S. Truman och liftar med Winston Churchill till att åka flodbåt med Mao Zedongs fru och vandra över Himalaya.

Arbetsgrupp:
Elitfönster
Commercial Product Manager: Niclas Jacobson
Brand Manager: Ann Cederwall

GolinHarris
Kundansvarig: Sara Wretblad-Carreras
Projektledare: Elisabeth Weidlertz
Creative Director: Peter Laurelli
Mediespecialist: Anna Hansson

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Felix HerngrenFLX

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.