Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Emojis ser olika ut på olika enheter – skapar missförstånd

Publicerad: 11 april 2016, 08:28

Foto: Forskarnas tabell

Kommunikation med Emojis kan tolkas olika. Apples tandbitande version av ”Grinning face with smiling eyes” ser till exempel bra mycket gladare ut på en Samsung.


Ämnen i artikeln:

Emoji

Det finns vissa risker med att använda Emojis i sin kommunikation. En ny studie från forskare på University of Minnesota visar nämligen att olika enheters versioner av Emojis kan skilja sig åt, och därmed ge upphov till missförstånd. Det skriver Omni, som refererar till doktoranden Hannah Millers forskningsartikel på Grouplens.org,

Till exempel Pouting face har i de flesta enheter ett illrött rosenrasande ansiktsuttryck, men i Windows ser den snarare ängslig ut.

Dessutom kan samma Emoji enligt studien tolkas olika trots att användarna har samma enhet. Just Apples version av ”Grinning face with smiling eyes” kan uppfattas olika – positiv av vissa, negativ av andra.

De tillfrågade i studien beskrev flera Emojis med olika ord. Till exempel Emojin som i Apples version skulle kunna beskrivas som en ”high five” beskrivs bland annat som ”stanna” och ”klappa”, eller av Google-användare som ”prisa”.

Här kan du se en tabell över hur de olika versionerna skiljer sig åt i olika enheter. 

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

Emoji

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.