Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

”En existentiell upplevelse”

Publicerad: 26 oktober 2012, 07:13

Carina Brorman, kommunikationsdirektör på Saab.

Hon har varit kommunikationschef för Saab sedan ett drygt år. I veckan skickades Carina Brorman upp i luften med ett JAS Gripen-plan. – Det är obeskrivligt. Den häftigaste upplevelsen av det slaget som jag har varit med om. Under året har jag provat på lite olika saker för att förstå de otroligt komplexa produkterna som vi har. Men att få flyga Gripen toppar allt, säger Carina Brorman till Resumé


Ämnen i artikeln:

Saab

Ser du planet på ett annorlunda sätt i dag?
– Gripen har vissa förmågor som gör den till en favorit bland piloter. Lätt att manövrera och göra avancerade rörelser och uppdrag med. Nu förstår jag det bättre efter att själv ha fått känna på att flyga 20 meter över vattenytan och knappt 30 sekunder senare vara uppe på ca 9000 meter höjd. En existentiell upplevelse.

Var du rädd?
– Nej, aldrig rädd. Man blir ett med flygplanskroppen, vilket snarare skapar trygghet. Men att uppleva G-krafterna känns ju av såklart. Efter en loop och någon vertikal roll så inser man att krävs mycket fysiskt styrka för att göra detta dagligen.

Fanns det någon pr-aspekt av flygningen?
– Nej, det var en del av att öka min egen förståelse. När jag fick möjligheten kändes det viktigt att anta utmaningen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Saab

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.