Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"En smutsig kampanj från S och MP"

Publicerad: 6 juli 2010, 12:53

Expressen skriver i dag att Maud Olofsson avgår efter valet. Men Centerledaren dementerar uppgifterna bestämt och anklagar motståndarna för ”dirty campaigning”. – Det är uppenbart att detta är en kampanj från S och MP, säger hon till Västerbottens-Kuriren.


Ämnen i artikeln:

AlmedalenMaud OlofssonExpressen

Centerledaren Maud Olofsson förnekar att hon ska avgå och anklagar S och MP för att ligga bakom ryktesspridningen. Foto: Andreas Elgstrand.

Expressens avslöjande om att Maud Olofsson avgår efter valet oavsett valresultat slog ner som en bomb i Almedalen i morse.

Nu går Maud Olofsson ut och dementerar uppgifterna.

– Jag har inga planer på att avgå. Nu jobbar vi för en valseger den 19 september, hälsar hon via sin pressekreterare Lisa Wärn, skriver Västerbottens-Kuriren.

I stället menar Centern att det är politiska motståndare som planterat uppgifterna för att skada partiet inför valet.

– Det är uppenbart att detta är en kampanj från S och MP . I dagligt tal kallas detta smutsigt kampanjande. Det syftar till att flytta fokus från Mona Sahlins förtroendekris, tror Maud Olofsson, skriver Västerbottens-Kuriren.

Expressens politiske reporter Karl-Johan Karlsson, som står för avslöjandet, avfärdar Maud Olofssons utspel.

– Maud Olofsson och hennes folk hävdar att det är en kampanj från S och MP. Våra uppgifter i dag kommer inte från S och MP. Det framgår tydligt i vår artikel att uppgifterna kommer inifrån Centern, säger Karl-Johan Karlsson till Resume.se och fortsätter:

– Vår artikel handlar inte om att hon vill avgå. Det vi rapporterar är att det snackas om att hon ska avgå. Det snackas internt om en efterträdare. Hon har suttit länge och hon kanske inte kan bli vice statsminister. Och när det börjar snackas internt så vet vi av erfarenhet att det är starten på en förändring. Det såg vi i fallet Lars Leijonborg. Han dementerade uppgifterna om att han skulle sluta, men sedan blev det ändå så.

Men är det så att ni dragit för stora växlar på detta?

– Nej, det har vi inte. Det är klart att det är något stort som bör uppmärksammas. När det börjar bubbla inom partiet är det klart att vi vi vill vara först med att rapportera om de strömningarna.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.