Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Erbjuder Leijonborg miljonlön

Publicerad: 29 juni 2009, 11:28

Resumé kan i dag berätta att den nyss avgångne forskningsministern Lars Leijonborg är aktuell som pr-konsult. Det avslöjar hans forne partivän Gunnar Fröroth på Diplomat PR.


Ämnen i artikeln:

AlmedalenDiplomat CommunicationsLars Leijonborg

Gunnar Fröroth på Dipolmat PR vill anställa Lars Leijonborg.

Lars Leijonborg har varit tydlig med att han inte vill ha någon reträttplats på någon av landets länsstyrelser. Nej, i stället har han öppnat upp för en karriär inom näringslivet.

Lars Leijonborg och Gunnar Fröroth har en tät kontakt och ämnet fördes på tal innan Lars Leijonborg
valde att kliva ur regeringen. Fröroth beskriver ett läge där hans tidigare partiledare ville ha ryggen fri och kunna vara tydlig med att han inte visste vad han skulle göra.

Sedan några dagar är folkpartisten Tobias Krantz installerad som ny forskningsminister och Lars Leijonborg kan därför öppet fundera på sitt erbjudande.
– Han skulle kunna få titeln senior advisor hos oss eftersom han inte kan bli en regelrätt konsult. Det
gäller att vi försöker hitta en annan roll, precis som JKL gjorde med Göran Persson.
– En avgående minister kan ligga på vilken lön som helst men kan knappast ha mindre än vad ett statsråd har i dag. Runt 100 000 kronor i månaden får vi nog räkna med att erbjuda honom, även om han är värd mer än så. Det räcker med att kolla på hans intressefält och det enorma kontaktnät han har haft. Tio år som partiledare, grundare till alliansen och lämnar en sittande regering. Klart som fan att karln är intressant.

När får han erbjudandet?
– När han vill prata om sin framtid får han det här erbjudandet, säger Gunnar Fröroth.

Claes de Faire

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.