Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Experten: Foppa har en ljus framtid

Publicerad: 15 februari 2011, 14:36

Flera experter är oroliga för Peter Forsbergs framtid. Men varumärkesexperten Daniel Hegborn på S&B tror att Foppa kommer att lyckas utan problem. – Få idrottsmän har lagt ner lika mycket tid på att fundera över hur de ska använda sitt varumärke.


Ämnen i artikeln:

Peter ForsbergS&B

Peter Forsberg på presskonferensen i går, tillsammans med flickvännen Nicole Nordin. Foto: RICK WILKING/Reuters/Scanpix

– Nästa vecka åker vi någonstans för att ta det lugnt, få vara i fred och kanske få lite sol. Sedan åker vi hem till Sverige och får se vad vi ska göra. Första veckorna kommer säkert vara jobbiga men sedan blir det nog bra, säger Peter Forsberg till TT.

Vad som väntar längre fram är alltså oklart. Kanske innehåller framtiden en ledarroll i gamla klubben, Modo.

– Jag hoppas kunna vara med och hjälpa till på något sätt med mina kontakter och erfarenhet. Jag får väl hoppas att Markus Näslund hör av sig så småningom, säger Forsberg till Expressen.

Utöver hockeyn är Forsberg engagerad i fastighetsbranschen och är för tillfället involverad i två stora projekt. Det ena är ett badhus i Umeå och det andra är ett nytt hotell i hemstaden Örnsköldsvik.

Experter har uttryckt en oro över Foppas framtid men varumärkesexperten Daniel Hegborn, grundare till kommunikationsbyrån S&B, är av en helt annan åsikt.

– Det som är intressant med Foppa är att han redan på ett tidigt stadium började fundera över livet efter hockeyn. Han har startat ett flertal projekt, som golfbanan och foppatofflan, och är även aktiv i fastighetsbranschen. Få idrottsmän har lagt ner lika mycket tid på att fundera över hur de ska använda sitt varumärke.

Vad tror du att Foppa kommer att syssla med nu?
– Som person vill han nog landa litegrann, även om han inte har spelat på väldigt länge så har han nog inte lagt av mentalt förrän nu. Jag skulle bli förvånad om han inte dyker upp i något idrottsligt sammanhang. Det naturliga för en pensionerad idrottsstjärna är att bli tränare men där har Foppa gått utanför spärren och använt sina pengar och sitt kunnande till andra saker.

– Dessutom så kommer det att bli väldigt intressant att se hur han använder sitt varumärke utanför Sverige, i USA till exempel.

Vad är ditt tips till Foppa?
– Jag tycker inte att ska inte vänta för länge med att befästa sitt varumärke, det tar inte lång tid innan man är bortglömd. Sedan ska han försöka hitta något som passar honom, han är så pass populär att det mesta kan bli framgångsrikt.

Malin Carlehäll

Ämnen i artikeln:

Peter ForsbergS&B

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.