Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Får behålla varumärket ”Nordiska modellen”

Publicerad: 29 december 2014, 16:14

Får rätt till varumärke.

Socialdemokraterna har tidigare kämpat för att behålla varumärket "Nordiska modellen". Men efter att Nordiska rådet återigen tagit upp striden för att få beslutet upphävt slår nu Patentbesvärsverket fast att varumärket tillhör S.


Ämnen i artikeln:

Patent och registreringsverketSocialdemokraterna

Redan för två år sedan protesterade Nordiska ministerrådet och Nordiska rådet mot att Socialdemokraterna fått registrera begreppet "Nordiska modellen" som ett varumärke hos Patent- och registreringsverket.

Nu har de alltså tagit striden till Patentbesvärsrätten för att få varumärkesägandet upphävt. Nordiska rådet anser att den nordiska modellen utgör ett allmännordiskt politiskt gods och att varumärket inte har någon kommersiell funktion i Socialdemokraternas verksamhet.

Socialdemokraterna å sin sida menar att begreppet under lång tid varit förknippat med arbetarrörelsen och sedan 60-talet förknippats med partiets logotyp i tv, radio, tidningar och andra massmedier.

Nu ger Patentbesvärsverket alltså Socialdemokraterna rätt.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.