Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Fd SVT-ankare till Nowa

Publicerad: 2 juli 2013, 16:41

Rune Nordström och Anita Jekander.

Foto: Andreas Elgstrand.

Nowa kommunikation knyter till sig Anita Jekander och Henrik Engberg. De ingår i gruppen Nowa Executive som leds av bolagets vice vd Rune Nordström.


Ämnen i artikeln:

Almedalen 2013Nowa Kommunikation

Anita Jekander arbetade i 25 års tid som reporter och programledare, innan hon blev kommunikationsrådgivare, föreläsare och författare. I dag driver hon och hennes man Henrik Engberg konsultbolaget Jekander Media som främst sysslar med medieträning, retorik och kommunikationsplaner.  

Nu knyter Nowa kommunikation till sig de båda, som framöver kommer att ingå i Nowa Executive.  
– Nowa Executive är ett affärsområde med våra mest erfarna konsulter. Executive har en vädligt bredd och djup med folk från tung positioner. Göran Persson är inte anställd av JKL, däremot är han associerad till byrån. Anita Jekander blir samma sak med oss, säger Rune Nordström, vice vd på Nowa.

– Inga jämförelser i övrigt, säger Anita Jekander och skrattar.  

Rune Nordström hänvisar till deras tunga kompetens inom media och kommunikation som nyckelfaktorer bakom rekryteringen.  
– Vi har träffats i olika sammanhang tidigare och sagt att vi borde göra något ihop. Sedan träffades vi på Lidingötåget några dagar innan det slutade gå, och bestämde oss för ett möte. Någon vecka senare hade vi skrivit på, säger Anita Jekander.  

Medieträning, retorik och budskapsöverföring blir de huvudsakliga uppdragstyperna som hon kommer att hjälpa byråns kunder med.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.