Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Fernvall jagar bloggare

Publicerad: 12 juni 2012, 06:38

Apoteket har dragit igång en jakt på tio svenska bloggare med olika ålder och inriktning. Syftet är att lyssna på åsikter om produkter och tjänster samt låta panelen påverka produktutvecklingen i viss utsträckning.


Ämnen i artikeln:

ApoteketEva Fernvall

– Bloggare påverkar idag våra beteenden minst lika mycket som traditionella medier; därför är det viktigt för Apoteket att vara synliga och tillgängliga även i den digitala världen, säger Eva Fernvall, varumärkesdirektör Apoteket i en kommentar.

Apotekets bloggpanel är att ambassadörsprogram och ska bidra till utvecklingen av Apotekets egna produkter. Man söker nu tio bloggare 22-55 år från hela landet. Fokus ligger på små och medelstora bloggare. Rekryteringen pågår till och med den 20 juni och ansök sker via en app på Apotekets Facebook-sida.

Apoteket väljer sedan ut tio kandidater.

Bloggstyrkan ska därefter i en utbildning där man får gå en kurs i bildhantering samt får råd om hur man bäst driver trafik till en blogg.

Bloggpanelen drar sedan igång i september och projektet pågår i sex månader.

Apotektet utvärder sedan projektet och om det visar sig ha fallit väl ut är tanken att rekrytera fler bloggare i en ny omgång.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

ApoteketEva Fernvall

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.