Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

FIFA:s sponsorer: Skärp er – annars hoppar vi av

Publicerad: 28 maj 2015, 09:52

Sponsorerna kräver att FIFA bättrar sig, annars säger de upp avtalen.

Foto: Oleksandr Prykhodko

Nu hotar tre av de viktigaste sponsorerna – Coca cola, Visa och Adidas – att hoppa av samarbetet med fotbollsorganisationen.


Efter anklagelser om mutor, utpressning och penningstvätt greps i onsdags sju personer i Zürich. Ytterligare personer står åtalade, misstänkta för allvarliga brott. FIFA-skandalen växer och för varje dag höjs rösterna som kräver Sepp Blatters avgång.

Nu visar också sponsorerna sitt missnöje med hur FIFA har hanterat sitationen. Tre av de största företagen går ut offentligt och kräver bättring, snarast.

Coca cola skriver i ett uttalande att “Den utdragna kontroversen har skadat FIFAs uppdrag och ideal och vi har återkommande uttryckt vår oro kring de här allvarliga anklagelserna”. Det rapporterar The Guardian.

Även Visa hotar att dra sig ur om FIFA inte lyckas återupprätta sitt rykte ”skulle FIFA misslyckas med det har vi informerat dem om att vi kommer dra oss tillbaka som sponsorer”, skriver Visa på sin hemsida.

I november förra året rapporterade Telegraph att Sony avbrutit sitt samarbete. Även Emirates, Castrol, Continental och Johnson & Johnson har dragit sig ur den senaste tiden.

Mika Wallgren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.