Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Filip och Fredrik körde den blå jättepenisen till Horace Engdahl – i direktsändning

Publicerad: 18 april 2018, 07:52

Filip och Fredrik lyckades väva ihop två av veckans snackisar i gårdagens Breaking News. Med hjälp av en dubbeldäckare visade man upp omtalade jättepenis-konstverket utanför akademiledamoten Horace Engdahls bostad.


Ämnen i artikeln:

Fredrik WikingssonBreaking NewsFilip Hammar

En sorts kulturell triangulering. Så kan man kalla Filip Hammar och Fredrik Wikingssons direktsändning från tisdagskvällen. Programledarduon kallar den själva en kupp för den konstnärliga friheten.

I programmet körde en röd dubbeldäckare runt i Stockholm. Längs sidan hängde den blåa penis av mastodontformat som väckt omfattande, men kanske inte oväntade, diskussioner på sociala och traditionella medier. Bland annat körde bussen förbi Horace Engdahls lägenhet.  Akademiledamoten som har varit en av central i turerna kring Svenska Akademien och dess avgående ordförande Sara Danius utträde i förra veckan.

Peniskuppen i tv ska lyfta samtalet om "kropp, sexualitet och frihet", upptryckt på sidan av bussen. Lämpligt log var det skådespelaren Regina Lund (som låg bakom filmen "Kärlekens språk" i mitten av 2000-talet) som raporterade live till Filip och Fredrik medan bussen körde runt till olika destinationer i Stockholm.

Bussen åkte till tre destinationer:
The Bull N Bear Inn vid Stureplan
Elite Eden Park Hotell på Sturegatan 22
Horace Engdahls lägenhet

Nyheten har bland annat uppmärksammats av Aftonbladet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.