Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Folket väljer nytt boxvin på Systemet

Publicerad: 30 januari 2013, 14:10

För första gången får svenska folket välja vin till en ny bag-in-box på Systembolaget. Projektet går under arbetsnamnet "The Black Box" och gick live den 24 januari i år. Tre kvalitetsviner med olika egenskaper tävlar om att fylla boxen.


Ämnen i artikeln:

Systembolaget

I "The Black Box" sker urvalsporcessen dels genom en omröstning på nätet och dels genom en jury som  består av etablerade matbloggare. Den 1 april lanseras det egenvalda boxvinet på Systembolaget.

Det finns tre röda viner att rösta på; "the Social", "the Cosy" och "the Foodie". Namnen speglar vinets stil och konsumtionstillfälle. Urvalsprocessen löper under fyra veckor innan det släpps på Systembolaget.   

– Svenskarna är världens i särklass mest bag-in-box-älskande folk. Därför känns det roligt att alla svenskar får vara med och välja vin till en ny box. För att göra det hela genomförbart, vin tas ju inte fram i en handvändning, har vi valt ut tre jättegoda röda viner som passar vid olika tillfällen. Det blir spännande att se vilket som väljs, säger Peter Dennbrink, marknadschef på PrimeWine Group.

I  juryn för tävlingen sitter ett antal välkända matbloggare, vars röster väger 25 % medan svenska folkets röster väger 75 %. Jurymedlemmarna provsmakar alla vinerna, till skillnad från svenskarna som röstar online och därför får förlita sig på smak- och karaktärsbeskrivningar.

Röstningen genomförs via Facebook-sidan ”The Black Box” och är öppen till och med den 14 februari.

Juryn består av:
Frederik Zäll med bloggen Lyxlagat på "Allt om Mat"
Annika Ingemarsson med bloggen "Smaskens"
Camilla Gruell med bloggen "Salt&Peppar"
Sanna Ohlander med bloggens "Veckans Middag"
Martina Koch med bloggen "Mat och Odla"
Karin Walker med bloggen "Chili con Karin"
Emmy Torsund med bloggen "Remsans Bistro"
Markus Olsson, Robert Palm och Nikola Subotic med bloggen "Mat med vänner"

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Systembolaget

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.