Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Fords pr-trick: en barnsäng som simulerar hur det är att sova i bilen

Publicerad: 12 april 2017, 07:28

Sover ditt barn bättre i bilen än hemma? Här är lösningen.


Ämnen i artikeln:

ReklamfilmBarnFord

Det är Ford i Spanien som har tagit fram en avancerad protyp på en barnsäng som imiterar känslan av en bilfärd. Sängen är komplett med motorljud, belysning som liknar förbiswishande gatuljus samt rörelser som påminner om hur bilen åker på en kurvig väg.

Insikten bakom sängen, som än så länge endast finns i ett exemplar, är att många små barn sover bättre i en åkande bil. Ford vill samtidigt passa på att marknadsföra sin familjemodell Ford Max. Om du händelsevis bor i Spanien kan du anmäla dig på en särskild webbplats att få möjligheten att prova på den högteknologiska prototypen.

Kampanjen hyllas bland annat av Adweek som skriver:
"Med tanke på hur många bilkampanjer vi har skrivit om genom åren om bebisar som somnar i bilar, är vi chockade över att det tog så lång tid att göra verklighet av den här idén. Vi sätter upp den på vår önskelista och väntar på att den ska vinna massvis med priser".

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

ReklamfilmBarnFord

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.