Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Före detta Primekonsult i blåsväder för dubbla stolar

Publicerad: 14 juli 2017, 08:50

Foto: Mostphotos.

Niklas Nordström (S) är både kommunalråd och ordförande i Svenskt Flyg. Det har fått Grön Ungdoms språkrör Hanna Lidström att se rött.


Ämnen i artikeln:

PR-ByråerNiklas Nordström

Sedan i maj 2013 är Niklas Nordström ordförande i Svenskt Flyg. Sedan 2014 är han också kommunalråd i Luleå. Det är känt sedan länge. Han har också i omgångar blivit kritiserad för sina dubbla stolar samtidigt som han argumenterat emot regeringens förslag på flygskatt.

Men bråket som nu blossat upp är mellan Niklas Nordström och Grön Ungdoms Hanna Lidström på Twitter, där Hanna Lidström ställde en fråga om arvodet från Svenskt Flyg. 160 000 kronor om året rör det sig om.

– Jag tycker att det aldrig får vara tveksamt vilka intressen man företräder som politiker. Just i frågan om flygskatt kan jag tänka mig att många håller med honom i Luleå. Men det blir principiellt svårt om Svenskt Flyg står för något annat än folkets intressen. Hur vet man då vems sida han står på? Det är uppenbart moraliskt tveksamt att ta emot pengar från lobbyorganisationer medan man har en beslutsfattande position, säger Hanna Lidström till SVT Norrbotten.

Niklas Nordström slår ifrån sig kritiken och ser inga problem med att vara kommunalråd och samtidigt ordförande i Svenskt Flyg.

– Det är en stor fördel att jag har nationella uppdrag. Det klagas allt för ofta att Norrbotten är svag i nationella sammanhang. Man kan inte ha den åsikten och sen klaga på att någon sitter på dubbla stolar. Det är bra för Norrbotten och Luleå att jag finns med i nationella sammanhang, säger han till SVT.

Niklas Nordström jobbade på Prime i sju år.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

PR-ByråerNiklas Nordström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.