Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Företag slåss om Guidetti

Publicerad: 28 februari 2012, 13:14

John Guidetti i centrum.

Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

I morgon, onsdag, kan John Guidetti göra a-landslagsdebut för Sverige borta mot Kroatien – om inte den nya skadan sätter stopp. Den 19-årige genombrottsmannen är högvilt för sponsorerna inför EM. Skoavtalet med Nike går ut och Guidetti har en gyllene förhandlingssits.


Ämnen i artikeln:

John GuidettiNike

TV3 sänder morgondagens träningslandskamp mellan Kroatien i Sverige.

För första gången på många, många år handlar inte förhandssnacket om Zlatan Ibrahimovic.

I stället är medias blickar riktade mot debutanten John Guidetti, anfallare och målspruta i holländska Feyenoord dit han är utlånad från Manchester City.

De senaste rapporterna från Zagreb berättar visserligen att Guidetti har drabbats av en skada och riskerar att missa matchen, men han har ändå en stor chans att ta en plats i EM-truppen.

Företagen vill nu synas med svensk fotbolls senaste gunstling. Guidetti har ett indivíduellt skoavtal med Nike, men enligt Fotbollskanalen.se går avtalet snart ut.

På Nike är det locket på. Sportjätten vill inte kommentera några avtal.

– Vi uttalar oss inte om någon spelare som vi har kontrakt med – det är mellan dem och oss. Men det stämmer att han spelar i våra skor, säger Nikes Brand Manager Football i Sverige, Thomas Falkenström, till Fotbollskanalen.se.

Inte heller när Resume.se ställer frågor om Guidetti vill Nike ge några kommentarer.

Familjen Guidetti jobbar med Per Jonsson i agentfrågor och framtida klubbar: I de kommersiella frågorna anlitar man Magnus Roos på SBN (Sport Business Nordic) som även hjälper Marcus Berg och Sven-Göran Eriksson i sådana frågor.

John Guidetti har ett ypperligt förhandlingsläge.

– Vi har gemensamt bestämt att vi ligger lågt i de flesta frågor men att intresset har ökat markant sista månaden, säger Magnus Roos till Fotbollskanalen.se.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

John GuidettiNike

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.