torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Försökte sälja exponering på kändisbloggar- sågas av chefredaktör

Publicerad: 14 november 2012, 15:35

Skärmdump från Kicki Normans blogg på Daisy Beauty

Ett bråk har uppstått mellan Daisy Beauty:s chefredaktör Kicki Norman och M Group PR & Event. Detta efter att chefredaktören kritiserat och hängt ut företagets metoder att sälja exponering på kändisbloggar.

Ämnen i artikeln:

Magdalena GraafCarolina GynningPR

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Det är skönhetssajten Daisy Beauty:s chefredaktör, den rutinerade journalisten Kicki Norman, som tagit del av ett mail från M Group PR & Event.

sin blogg berättar hon hur ett företag som jobbar med annonsering och pr fått ett mail där de uppmanas att köpa exponering på kändisbloggar.

I det mail från M Group PR & Event som Kicki Norman har tagit del av berättar företaget om "ett utmärkt tillfälle att synas inför all julhandel".

I mailet tar avsändaren upp exempel där företag har betalat för exponering på bland annat Carolina Gynnings blogg. Utöver henne säger sig avsändaren även samarbeta med bland annat Alexander Schulman, Magdalena Graaf och Anine Bing.

Kicki Norman kritiserar avsändaren på flera punkter. Dels saknar exempelinläggen i M Gruop PR & Events mail annonsmärkning.

"Det är inget fel att tjäna pengar på sin blogg men det ska göras sjyst och inte med ohederlig och olaglig smyreklam. Det är möjligt att vissa bloggare inte känner till att det här är ett felaktigt sätt att ta in reklam i bloggar, även om exempelvis alla verksamma inom media borde veta bättre.", skriver Kicki Norman på sin blogg.

Kicki Norman kritiserar även M Group PR & Events kunder, däribland, Disney och Haribo för att de borde känna till att deras köpta smygreklam på kändisbloggarna bryter mot marknadsföringslagen.

Hon har även tagit kontakt med Magdalena Graaf, som rasar över eftersom hon inte vet att M Group PR och Event säljer hennes bloginlägg.

Efter sin bloggpost får Kicki Norman ett svar från M Group PR & Event.

"Vi på Mgroup tycker det är otroligt tråkigt att vi ska bli uthängda på detta vis utan att ens kolla med oss hur vi arbetar. Mailet var felaktigt formulerat och brister - Ja, men det har vi korrigerat genom att kontakta dom det är skickat till.
...
Att publicera ett mail och hänga ut bloggare och kunder som är oskyldiga är enligt oss inte okej någonstans."

I ett sista svar i konversationen beklagar Kicki Norman att hon inte kontaktade M Group PR och Event innan hon skrev sin bloggpost. Hon står dock fast vid att hon hade publicerat uppgifterna i alla fall.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev