Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Första såsen i rymden

Publicerad: 31 oktober 2011, 15:16

Bilden är ett montage.

Resume.se kan avslöja att Fredrik von Essen planerar en pr-kupp på Sir Richard Bransons rymdfärja Virgin Galactic. Han har köpt biljett till premiärturen, till en kostnad av 1,3 miljoner kronor. Syftet: Att marknadsföra Erik Lallerstedts såser.


Fredrik von Essen är marknadschef och vd för Lallerstedts såser – företaget som säljer såser på recept från stjärnkrögaren Erik Lallerstedt.

Lallerstedts såser ingår i Svenska Matupplevelser som i fjol omsatte  runt 40 miljoner kronor och redovisade vinst på fyra miljoner kronor.  Marknadsandelen ligger på runt tio procent.

Företaget satsar även i Norge, Finland och England. Målet är för 2012 är att omsätta 100 miljoner kronor.

För att få en extra skjuts planerar nu Fredrik von Essen en pr-kupp – i rymden.

Han har köpt en biljett för 200 000 dollar, motsvarande 1,3 miljoner kronor, till premiärturen för Sir Richard Bransons rymdfärja för privatpersoner – Virgin Galactic.

Syftet är att få pr för Lallerstedts såser som de första riktiga  såserna i rymden. På sikt är målet att såsen ska serveras till  passagerarnas måltider ombord.

Resume.se har sökt Fredrik von Essen som i en första vända bekräftar planerna. Han har dock inte gått att nå för vidare kommentarer.

Premiärturen för Virgin Galactic är planerad till nästa år.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.