Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Fotbollsallsvenskan får egen sajt

Publicerad: 23 mars 2011, 20:30

Fotbollsallsvenskan får en egen sajt. Premiär i samband med seriestarten. – Det är en del i att stärka varumärket allsvenskan, säger Joel Sandborg, marknads- och försäljningsansvarig på Svensk Elitfotboll, SEF, till Resume.se.


Foto: Rickard Kilström.

Den nya sajten kommer att RSS-samla klubbarnas och mediernas allsvenska nyheter samt  videomaterial från klubbarna. Dessutom komemr det att finnas en matig statistikdatabas.

Fotbollen är i det här fallet steget efter bland annat hockeyn som haft ett liknande upplägg för sajten Hockeyligan i fler år.

”Hockeyligan är långt före allsvenskan på många sätt, inte minst kommersiellt och där man skriver gemensamma avtal. Ovanpå det ska Hockeyligan göra som de amerikanska sporterna och samla alla klubbarnas hemsidor under just hockeyligan, skriver Fotbollskanalen.se:s Olof Lundh i ett blogginlägg och fortsätter:

”I dagarna släpper nu allsvenskan en egen sajt: allsvenskan.se. Det är SEF som vill samla den högsta svenska serien på en plats, och det är naturligtvis rätt steg. Om än alldeles för sent”.

Joel Sandborg håller med om att det är på tiden och sajten blir ett viktigt vapen i pr-arbetet.

– Ja, det kan man lugnt säga. Det finns ett stort behov av en sajt som samlar informationen på det här sättet.

Enligt Joel Sandbœrg kommer mycket av ınspirationen från NHL.com och andra amerikanska sajter. Han hoppas på bra trafik, men vill inte gå in mer konkret på trafikmålen.

Till en början kommer sajten att vara ren från annonser.

– Vi vill hålla det rent och snyggt, sedan får vi se hur det utvecklas.

Domännamnet är ännu hemligt, det ryktas om allsvenskan.se, men går man in där nu kommer man in på en bandysajt.

– Vi vill så klart ligga så nära varumärket som möjligt med domännamnet, säger Joel Sandborg.

Det är Everysport som gör sajten åt SEF.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.