Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Fotbollsbasens lögn på galan

Publicerad: 12 november 2013, 11:24

Anders Svensson får bilnycklarna på Fotbollsgalan.

Foto: TV4.

Bilgåvan till Anders Svensson på Fotbollsgalan har fått kritik på många håll. Förbundets generalsekreterare Mikael Santoft hävdade igår att det var ett initiativ av sponsorn Volvo. Men det är inte sant, enligt Volvo själva. – Jag vet inte varför det uttrycktes så, säger presschefen Bjarne Darwall.


Ämnen i artikeln:

Svenska FotbollsförbundetVolvoAnders SvenssonTV4Fotbollsgalan

Anders Svensson prisades igår med en Volvo för sina 146 landskamper, vilket är rekord för en svensk manlig fotbollsspelare. Men gåvan har fått kritik eftersom Therese Sjögran har spelat hela 182 landskamper utan att få något motsvarande pris.

– I jämställdhetens tecken hade jag hoppats på att Therese Sjögran eller någon annan i VM-bronslaget också hade uppmärksammats. Jag tycker att de missade chansen att ge dubbelt upp. En till herrarna och en till damernas – det hade varit kanon, sade bland annat Pia Sundhage, förbundskapten, till Expressen.

Bilnycklarna räcktes över till Anders Svensson av Svenska Fotbollsförbundets generalsekreterare Mikael Santoft. Han sade i direktsändning:  

"Det är med stor glädje som vi på initiativ av en mycket stolt sponsor nu får överlämna detta fantastiska pris. Grattis Anders!"

Men på Volvo menar man att hans beskrivning är helt felaktig. I själva verket hörde förbundet av sig och ville köpa en bil till galan, vilket också skedde.  
– Varför det utrycktes så på galan vet jag inte. Men det är på förbundets initiativ, säger presschefen Bjarne Darwall till Resumé.

Har ni märkt av någon kritik mot er?
– Jag har inte märkt av något negativt ur vår synvinkel så här långt. Vi levererade en bil som var efterfrågad. Vill de köpa fler för liknande ändamål är de välkomna, säger han.

Har de hört av sig i dag?
– Inte vad jag känner till så här långt.

Skulle ni inte kunna ge bort en bil till Therese Sjögran?
– Det är en intressant tanke, och jag vet inte om den tanken har varit uppe.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.