Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Fotografiska höjer priset för män: ”Uppmärksamma en stor orättvisa”

Publicerad: 8 mars 2017, 09:46

Fotografiska uppmärksammar kvinnodagen genom att höja priset med 13 procent för män – lika mycket som löneskillnaden mellan könen.


SCB:s senaste kartläggning visar att män i genomsnitt tjänar 13 procent mer i lön än kvinnor. Den här orättvisan vill Fotografiska sätta fingret på. Under Internationella kvinnodagen höjer de därför entréavgiften med motsvarande summa för manliga besökare. Det innebär att män betalar 146 kr och 90 öre i entré istället för ordinarie entrépris 130 kronor i dag. De extra intäkterna under denna dag skänker Fotografiska till Rättviseförmedlingen.

– En och annan kanske blir upprörd över vår tillfälligt höjda entré, men vi gör det för att uppmärksamma en stor orättvisa i samhället och förhoppningsvis bidra till samtal och diskussioner startas. Fotografiska ska vara en inkluderande plats och vi tycker att det är viktigt att arbeta för demokrati och allas lika värde, säger Karl Skoog, marknadschef på Fotografiska i en kommentar.

Inlägget på Fotografiskas Facebook-sida har fått enorm spridning på några få timmar.


Byrån som ligger bakom tilltaget är Ord & Bild.
– Visst räknar vi med reaktioner men helst vill vi få igång bra samtal för att belysa en stor orättvisa. Vi känner vår uppdragsgivare Fotografiska väl och de är modiga och har en stark tro på rättvisa och jämställdhet, säger Mats Åstrand, copy på byrån.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.