Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Fullbokat i Almedalen

Publicerad: 18 februari 2010, 15:14

Tänkt åka till Almedalsveckan i sommar men inte bokat? Glöm det! Allt är slut. Almedalsveckan brukar slå alla rekord. Valåret 2010 kommer veckan att slå alla rekord, utom kanske ett. Alme­dalsgeneralen Karin Lindvall hoppas faktiskt på färre arrangemang.


Ämnen i artikeln:

AlmedalenKarin Lindvall

truefalse

Almedalen laddar inför ny rekordpublik. Laddar gör även Resumé med nya dagliga tidningar och eftersnack på Pratbar i Studentkårens lokaler.

Situation Gotland vecka 27: allt är bokat. Det gäller lokaler och det gäller logi. Pratar vi övernattning är inte bara Visby fullt. Hela Gotland är fullt under veckan.

Rekordåret gäller också framförhållning. Inför 2009 var det mesta bokat i november. Inför årets vecka var det mesta bokat i september.
– Ja, det är en konstant upprepning att det är mer av allt varje år. Men ett valår är det extra stort intresse. Partierna vill vara mer synliga och medierna satsar mer. Men det gör alla andra också, säger Karin Lindvall, Almedalsveckans projektledare på Gotlands kommun. 

Till sista-minuten-resenärer (om man nu kan tala om det i februari) har hon två tips:
– Ett är att samordna sig med andra. Hitta andra organisationer att genomföra aktiviteter ihop med, det kan vara bra för båda. Ett annat är att åka hit ändå, och vara här över dagen och ta sista planet hem. Det finns stor plats för personliga möten under dagarna, säger hon.

Fast trängseln tilltar innanför ringmuren. Förra året räknade man med 7 500–8 000 aktiva deltagare, som deltog i aktiviter förutom kvällstalen. I år räknar man med minst
9 000 aktiva deltagare.

Resumé storsatsar under Almedalsveckan och ger för tredje året ut en daglig nyhetstidning från söndag till fredag. Direkt efter kvälls­talen bjuder Resumé och Stockholms handelskammare in till Pratbar på Studentkåren.
– Vi jobbar på ett upplägg som gör att vi kommer att ha det bästa och roligaste eftersnacket i Almedalen, säger Viggo Cavling, chefredaktör på Resumé.

Under förra årets Alme­dalsvecka genomfördes 1 041 arrangemang. Men de får gärna bli färre i år, säger Karin Lindvall.
– Ja, vi hoppas att arran­görerna ska koncentrera sig till färre arrangemang i år. Det tjänar alla på. Det är också därför som vi inför en avgift för de som kommer sent med sina ansökningar till Almedalskalendariet.

Däremot finns det ett visst inflöde av nya lokaler, bland annat vill restaurangerna runt Stora torget också vara med om dagtidsaktiviteterna. Men det område som Miljöaktuellt hyrde förra året, ut mot badstranden, kommer inte att användas i år.
– Det blir mer koncentrerat till holmen i hamnen.

De både blocken kommer också att ha fasta platser under veckan. Alliansen håller till i Länsstyrelsens gamla lokaler, och de rödgröna jobbar på en liknande fast position.
– Dessutom försöker vi använda själva Almedalsparken mer under dagtid i år. Hittills är det bara Kristdemokraterna som har haft aktiviteter där dagtid, säger Karin Lindvall.

Janne Sundling

Ämnen i artikeln:

AlmedalenKarin Lindvall

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.