Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Futurniture och Note går på djupet

Publicerad: 20 november 2013, 08:17

LKAB vill skapa en av världens mest spektakulära besöksanläggningar en halv kilometer ned i urberget. Futurniture och Note har fått uppdraget.


Ämnen i artikeln:

LKABFuturniture

LKAB Visitor Centre ska visa hela koncernens verksamhet alltifrån  högteknologiskt gruvbrytningsmetodik till medarbetarnas vardag.

– Ur  ett kommunikativt perspektiv är LKAB en guldgruva för inspiration, säger  Frida Eriksson, projektledare på Futurniture i en kommentar.

Projektet  är unikt dels på grund av den geografiska platsen – fjället  Kiirunavaara som ligger norr om Polcirkeln och innehåller världens  största sammanhängande järnmalmskropp, dels för att själva  utställningslokalen i sig omfattar 20 000 kvadratmeter mörka gruvgångar  540 meter ned i berget.

– För oss som inredningsarkitekter är det ett  spännande uppdrag att gestalta en högteknologisk utställning långt nere  i det djupa urberget. Bergrummen och det kompakta mörkret ger  förutsättningar för en alldeles unik upplevelse, säger Johannes  Carlström på Note Design Studio i en kommentar.

LKAB Visitor Centre ska stå klart under 2014.

LKAB har varit verksamt inom svensk industri sedan 1890

–  De är världsledande, de driver teknikutvecklingen och de har ett  omfattande samhällsengagemang. Inte minst i samband med flytten av  Kiruna stad, säger Frida Eriksson i en kommentar.

Det nya LKAB Visitor Centre ska stå klart under 2015.

Arbetsgrupp
Futurniture:
Frida Eriksson, kundansvarig projektledare Futurniture
Fredrik Nilsson, CD Futurniture
Johannes Carlström, inredningsarkitekt Note Design Studio
Anna Brandt Elfström, copy Futurniture
Daniel Heckscher, inredningsarkitekt Note Design Studio

Arbetsgrupp LKAB:
Frank Hojem, kommunikationsdirektör
Anders Holstensson, operativ chef besöksverksamheten
Jan Lundgren, chef projektenheten
Kjell Olovsson, projektledare

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

LKABFuturniture

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.