Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Gangster-mycket press för nya förlaget

Publicerad: 26 maj 2011, 07:34

Kungens kopplingar till den undre världen är glödhett på nyhetsplats. Samtidigt skapas spaltmeter med pr för Nuri Kinos nya bok som är källan till uppgifterna. Bakom succén ligger Annika Bladh på det egna förlaget Bladh by Bladh. – Det speglar ett gott pr-arbete, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Carolina GynningKungen

Nuri Kinos bok om Milan Sevo.

Annika Bladh. Foto: Resumé.

När Annika Bladh startade sitt egna förlag i somras visste hon vad hon gav sig in på. Med 25 år på nacken i förläggarbranschen, senast på Norstedts, visste hon hur man skapar uppmärksamhet och skapar storsäljare. De senaste veckorna har Annika Bladh släppt både Nuri Kinos och Carolina Gynnings nya böcker. Båda väldokumenterade i medierna. Uppståndelsen förnöjer.

– Det är naturligtvis underbart, men det är inget som förvånar. Jag har jobbat väldigt länge med detta även om företaget är nystartat. Hade jag inte lärt mig något på alla dessa år hade det varit bortkastad tid, säger hon.

Till sin hjälp har Annika Bladh bland annat tagit in Hanna Linderståhl på Earhart och Malin Nasiell på Bon Agentur för att hjälpa till med pr-arbetet.

– Jag har varit förläggare i alla år men varit väldigt marknadsinriktad, så vi la upp strategin tidigt. Det speglar ett gott pr-arbete. Det är väldigt proffsiga och bra människor som jag jobbar med, men det är också tacksamma författare och böcker, säger Annika Bladh.

Mille Markovic , Milan Sevo och Daniel Webb är personer som har figurerat i medierna de senaste veckorna. De använts för att skapat drag kring boken ”Den svenska Gudfadern”.

– Mille Markovic har inget med mig att göra, säger Annika bladh. Kontakterna med Milan Sevo har gått via Nuri. Det enda som han har deltagit i är presskonferensen i fredags. Presskonferensen blev inkallad eftersom att intresset från media var så stort.

Hur ser på den etiska aspekten av att använda er av tungt kriminella personer i er pr?

– Har du läst boken?

Nej, det har jag inte.

– Då hade du förstått att alla etiska dilemman speglas där. Man får reda på vilken person har är idag och vem han har varit. Och han är ingen duvunge. Men det är en rättfram historia, säger hon.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Carolina GynningKungen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.