Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Går det att fuska sig till vinst i Ingos tävling?

Publicerad: 7 april 2016, 13:56

Ingos tävling Grab-n-go där man kan vinna en bild och bensin för ett år har fått motta mycket kritik. Många anser nämligen att man kan fuska sig till vinsten.


Ämnen i artikeln:

Ingo

Tävlingen går ut på att leta så många Ingo-containrar som möjligt runt om i landet, och med hjälp av en gps-funktion bevisar du att du har hittat dem. Men många ställer sig kritiska till tävlingen och menar att gps-signalerna kan vara lätta att manipulera så att det ser ut som att du har besökt flera containrar än du har gjort.

Irmgard Mårtensson, presskontakt på Ingo, menar däremot att de har ett välfungerande kontrollsystem som ska bevaka rörelserna. På deras Facebooksida svarar de så här till personer som ställer sig kritiska till tävlingen: "Vi har dygnet runt-bevakning där vi kan se om ett orimligt rörelsemönster förekommer. Enligt våra tävlingsvillkor tillåter vi inte fusk och vi vidtar åtgärder omgående om misstanke om fusk uppstår."

Exakt hur den här bevakningen går till kan de däremot inte gå in på. I ett mejl skriver Irmgard Mårtensson: "Vi har ett välfungerande kontrollsystem som är utvecklat kring detta projekt. Av förståliga skäl kan vi inte gå in på exakt hur detta går till."

Har ni märkt att fusk förekommer? Hur har ni då gått till väga?
Enligt våra tävlingsvillkor tillåter vi inte fusk och vi vidtar åtgärder omgående vid misstanke om fusk uppstår, skriver Irmgard Mårtensson.

Louise Lindberg

Ämnen i artikeln:

Ingo

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.