Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Geelmuyden Kiese i kris igen

Publicerad: 13 december 2007, 13:58

Under 2007 har Geelmuyden Kiese i Stockholm blivit av med sju PR-konsulter. Det är en kris som drabbar företaget strax efter den förra, när dåvarande ledningen och två konsulter lämnade sommaren 2006.  På två år har sammanlagt tolv personer slutat.


Hanna Thofelt, vd på Geelmuyden Kiese.

– Det har begåtts otroligt många misstag, men nu styr vi mot en annan struktur, säger nya vd Hanna Thofelt.

Geelmuyden.Kiese har funnits i Sverige i tio år. Men medan den norska byrån i dag är det ledande norska PR-företaget, och den danska växt snabbt, backar den svenska verksamheten rejält.

Bara under 2007 har byrån tappat sju av sina konsulter, fyra av dem anställdes dessutom under året. Kvar finns i dag fyra konsulter och en assistent.

– Det blev lite av en omstart när den förra ledningen lämnade sommaren 2006. På kort tid anställdes flera nya, men vi var dåliga på att introducera dem. Vi växte för fort, säger Hanna Thofelt.

– En del i problemet är också att det är stor personalomsättning i branschen. Det är en bra marknad för PR-konsulter i dag.

Men instabiliteten i Geelmuyden.Kiese kan också uttryckas på andra sätt. På de tio år företaget funnits i Sverige har de haft nio vd-ar.

Sommaren 2006 hoppade dåvarande vd Sten Haage av tillsammans med toppkonsulten Pelle Strandberg för att starta eget. Med sig tog de två ytterligare konsulter.

Då tog Therese Lindé över som vd för Geelmuyden.Kiese Stockholm. Men i somras hoppade även hon av, och tillträder i dagarna som kommunikationschef på Länsförsäkringar Bank.

Hanna Thofelt tog över redan i somras, men utsågs formellt till vd från oktober.

– Nu håller vi på med en affärsplan där vi tydligare ska bli en partner i det skandinaviska samarbetet. Nästan 80 procent av våra kunder har i dag skandinaviska konton. Tidigare har de tre länderna haft lite olika inriktning på verksamheten. För oss blir det mer av inriktning mot privata sektorn framöver än tidigare, säger Hanna Thofelt.

I höstas gick hon även in som en av Geelmuyden Kieses ägare. Det nordiska företaget ägs av tio partners, sju av dem verksamma i Norge. Bland dem grundaren Hans Geelmuyden.

Ekonomisk gick våren mindre bra, men hösten visar bättre resultat.

– Vi har ett duktigt team här nu, och siktar på att anställa ytterligare två konsulter, säger Hanna Thofelt.

Janne Sundling

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.