Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Geelmuyden.Kiese slår all time high i Sverige

Publicerad: 3 juli 2014, 14:13

Janna Sundewall

Foto: Geelmuyden.Kiese

Pr-byrån Geelmuyden.Kiese är etablerad i Sverige sedan 1997 , men har haft det kämpigt. Nu slår byrån all time high med en byråintäkt på 8,1 miljoner kronor under det första halvåret.


Ämnen i artikeln:

Geelmuyden.KieseSvenssonJanna SundewallJaguar

Resumé har tidigare rapporterat att Geelmuyden.Kiese tvingades upprätta en kontrollbalansräkning under förra året eftersom mer än halva det egna kapitalet var förbrukat – moderbolaget i Norge fick skjuta till två miljoner kronor och byrån redovisade en förlust på 869 000 kronor.

Byråns vd Janna Sundewall var dock tydlig med att verksamheten bär sig själv sedan september.

Nu hävdar hon att byrån har slagit all-time-high under årets första sex månader med en byråintäkt på 8,1 miljoner kronor - att jämföra med 7 miljoner kronor under 2013 och 4,7 miljoner kronor under 2012.

- Vi har städat upp, fått ordning på strukturen och dragit in en massa nya kunder, säger Janna Sundewall.

En sådan är British Car Import, som är importör av Jaguar och Landrover i Sverige, Danmark och Norge – Resumé har tidigare rapporterat att Svensson vann reklamuppdraget.

Geelmuyden.Kiese fick beskedet under hösten, men det är först under våren som man har börjat jobba på allvar med kunden.

En annan ny kund är Reckitt Benkieser som er en jätte inom rengöringsprodukter, där byrån allteftersom har fått förtroendet att jobba med alltfler av koncernens varumärken.

- Reckitt Benkieser är en av våra större kunder, säger Janna Sundewall.

Hon menar att 2013 var ett år då man anställde många konsulter och att man har fått full beläggning från september och framåt – målsättningen är en genomsnittlig faktureringsgrad på 70 procent hos byråns tiotalet konsulter.

Janna Sundewall hävdar att konsulterna har legat en bra bit över detta
under de senaste fyra månaderna.

Ni ökar ändå bara byråintäkten med 1,1 miljoner kronor under första halvåret i år jämfört med att ni ökade med 2,3 miljoner kronor under motsvarande period mellan 2012 och 2013?
- Jo, men den stora skillnaden är att vi går med vinst nu, säger Janna Sundewall.

Geelmuyden.Kiese räknar med ett resultat efter finansiella poster på drygt en halv miljon kronor för det första halvåret 2014.

Janna Sundewall menar att en uttalad strategi att inte bara verka som en operativ byrå gentemot de övriga nordiska länderna, utan många gånger har ett huvudansvar har gett resultat.

Hon hävdar också att satsningen på public affairs har burit frukt – den delen står för 30 procent av byråns totala omsättning idag.
- Man måste kunna politiken om man ska vara en tung samarbetspartner, säger Janna Sundewall.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.