Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Geelmuyden.Kiese värvar Elm som byråledare

Publicerad: 4 september 2008, 12:03

Det tidigare problemfyllda Geelmuyden.Kiese i Sverige förstärker nu byrån med rekryteringen av Åsa Elm, som närmast kommer från Diplomat. Åsa Elm går också in som tf vd för Sverigekontoret.


Åsa Elm blir tf vd på Geelmuyden.Kiese

Åsa Elm är en PR-veteran som jobbat i branschen sedan 1990. I sex år var hon konsult på JKL, hon har drivit egen verksamhet och har det senaste året jobbat åt Diplomat.
– När jag blev tillfrågad lockades jag av ledarskapet. Jag är en entreprenör, inte förvaltare, och vi är u ett uppbyggnadsskede just nu, säger Åsa Elm.

Geelmuyden.Kiese väser så det knakar i både moderlandet Norge och Danmark. Totalt har gruppen 70 anställda. Men i Sverige har de haft problem. 2006-2007 lämnade många konsulter företaget.
– Det här är en personrelaterad bransch, och när ledande personer försvinner blir det turbulens. Men vi är en stark byrå på nordiska planet och jag ser framtiden an med tillförsikt.

Åsa Elm går in som vd under Hanna Thofelts mammaledighet det kommande året. Hon är också erbjuden bli partner i Geelmuyden.
– Vi har en del ramavtal på offentliga sidan, och har på senare tid haft tyngdpunkten i offentlig sektor och marknads-PR. Men jag har jobbat mycket med opinionsbildning och vill gärna utveckla den delen, säger Åsa Elm.

Med Åsa Elm blir de sju på Stockholmskontoret. Stein Jacob Frisch, vd för Geelmuyden-gruppen, kommer att fortsätta ägna en stor del av sin tid åt Stockholm.
– Sverigekontoret har en hel del att bevisa, men nu tror vi oss kunna utveckla den svenska marknaden. Vi kommer att anställa fler, men ska göra det ett steg i sänder, säger han.

Möjligen kommer det att ske genom en viss omprofilering:
– Tidigare har jag aldrig lyckats komma ihåg vad byrån heter. En lite förenkling av namnet skulle nog kunna underlätta, säger Åsa Elm.

Janne Sundling

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.