Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Gennerud: Det var ett misstag

Publicerad: 14 april 2008, 14:15

Hans Gennerud, vd på Gullers Grupp och ordförande i pr-företagens branschorganisation Precis, stöder den anställde pr-konsult som nu åtalas för bestickning efter att ha erbjudit Fredrik Sjöshult en resa till ett värde av 25 000 kronor. – Han begick ett misstag men det fanns inget brottsligt uppsåt, säger Hans Gennerud till Resume.se.


Hans Gennerud, vd på Gullers Grupp.

Riksenheten mot korruption har lämnat in en stämningsansökan om bestickning mot en pr-konsult som arbetar på Gullers Grupp efter att Dagens Industris reporter Fredrik Sjöshult fick ett erbjudande om en resa till Fort Lauderdale till ett värde av 25 000 kronor. Vd på Gullers Grupp är Hans Gennerud, som säger att man kommer att stötta den anställde under rättsprocessen.

– Vi fick ett uppdrag genom ett internationellt nätverk som vi arbetade med och han direktöversatte den amerikanska releasen och skickade den till journalisten Fredrik Sjöshult utan att kolla av saken med en senior kollega. Han begick ett misstag men det fanns inget brottsligt uppsåt, säger Hans Gennerud till Resume.se.

Kommer ni att hjälpa honom under processen?
– Självklart. Naturligtvis. I grunden handlar det om att en bra medarbetare som då var ung och oerfaren begick ett misstag och det kan alla människor göra. Jag är övertygad om att det kommer att bevisas att det inte fanns något uppsåt.

Fredrik Sjöshult säger  i en kommentar mejlledes till Resume.se:
– Jag är förvånad över att det här åtalet kommer så här sent eftersom jag trodde att det var nedlagt. Jag skrev en krönika för drygt två år sen och förhördes efter det av polisen. Det förhöret skulle jag få läsa igenom och godkänna i efterhand, men jag har inte sett röken av förhöret.

Han kommer inte att vara någon större tillgång för åklagaren under en förhandling:

– Om jag ska vara ärlig kan jag inte efter drygt två år erinra mig alla detaljer i det här fallet. Jag kommer inte ihåg namnet på den här personen som kontaktade mig och de olika turerna runt erbjudandet. Det är inget jag kan vittna om under ed. Jag är alltså ett ganska uselt vittne i en rättegång.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.