Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Globalt genomslag för Nord DDB:s McDonalds-inlägg

Publicerad: 18 februari 2019, 12:05

Nord DDB har i sitt sociala medier-arbete för McDonalds länge använt sig av populärkulturella referenser för att nå ut. I helgen har en post om McDonalds egna Balenciaga-tofflor fått global spridning.


Ämnen i artikeln:

McDonaldsNord DDB

Det är inte första gången en svensk byrå väljer att trolla det exklusiva modevarumärket Balenciaga. För två år sedan uppmärksammade Acne för IKEA att Balenciagas 20 000-kronorsväska var slående lik den klassiska IKEA-kassen, ett inlägg som fick global spridning och i slutet av förra året belönades inlägget med en 100-wattare.

I helgen var det Nord DDB för McDonalds tur att driva med Balenciaga. Någon på Nord DDB-kontoret upptäckte att Balenciaga i höstas lanserade en toffla som hade slående likheter med McDonalds pommes frites-förpackningar. Varumärket la ut en Instagram-post på ett par fötter iklädda pommes-lådorna och därefter har inlägget fått spridning från Kina till Marocko.

–Jag kunde aldrig tro att det skulle bli så stort även om jag vet att våra följare tycker om när vi leker med vårt varumärke. Kanske måste vi nu börja titta på måttbeställda pommes frites-förpackningar, säger Johan Tennbäck, social media manager på McDonald's.

Inlägget har bland annat lyfts i Complex, Highsnobiety, AdAge, LADbible och Huffington Post.

–Vi satte i förra veckan upp vad som verkade vara ett ouppnåeligt mål på 103042 likes men när posten snabbt slog likerekord började målet inte kännas så ouppnåeligt, säger Jonas Eriksson, social media & content manager, Nord DDB.

–Vi ville göra någonting kul i samband med vårsäsongens modeveckor. Det verkar som att vi inte är de enda som vill glida runt i pommestofflor, säger Anna Salonen, art director Nord DDB.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

McDonaldsNord DDB

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.