Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Globen har fått nytt namn

Publicerad: 2 februari 2009, 09:43

Globen har fått ett nytt namn: Ericsson Globe.


Resume.se har tidigare skrivit om det nya sponsoravtalet – åtta miljoner kronor om året i tio år – som innebär att Ericsson har rätt att döpa om arenan som sedan invigningen 1989 hetat Globen i folkmun (officiellt Stockholm Globe Arena).

300 namförslag skickades in in via telekomjättens webbsida  och nu har företaget bestämt sig – arenan ska heta Ericsson Globe.

Namnbytet sker lagom till arenans 20-årsjubileum.

– Det är ofta det enkla som är självklart. Globen har många smeknamn, det kommer den att fortsätta att ha, men internationellt kommer den att bli känd som Ericsson Globe, säger Marie Lindqvist, kommunikationschef på Stockholm Globe Arena, till Metro.

Varumärkesstrategen Mats Urde är skeptisk till Ericssons försök att pränta in ett nytt namn på Globen i folkets medvetande.

– Frågan är om det här är det bästa sättet att använda resurserna på. Namnet har satt sig, det finns i folkmun. Varför måste man ändra namnet? Man hade kunnat använda kreativiteten, sa Urde till Resume.se i december.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.