Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Gör spel av skräckhistorier från andrahandsmarknaden

Publicerad: 9 mars 2018, 14:30

Med ett sällskapsspel som bygger på vittnesmål vill Liveable lyfta fram villkoren som råder på från andrahandsmarknaden för bostäder.


Ämnen i artikeln:

Kampanj

Under 2018 väntas antalet andrahandsuthyrningar i Sverige slå rekord. Men villkoren på marknaden lämnar ofta en del övrigt att önska.

För att lyfta den frågan har Liveable i samarbete med byrån Affairs tagit fram sällskapsspelet "Spelet om Andrahandsmarknaden".

Spelet bygger på en undersökning som Liveable har gjort tillsammans med Jobb & Bostad, som har 1 miljon medlemmar i sitt nätverk för andrahandsuthyrning. I den har 200 vittnesmål och händelser samlats in från uthyrare och hyresgäster över hela Sverige.

Spelet går ut på att deltagarna tar ställning till hemska och osannolika situationer för att pröva på livet på andrahandsmarknaden. Det rör sig bland annat om sexuella ofredanden och bedrägerier.

– Genom att inkludera människors upplevelser - historierna bakom statistiken - blir det lättare att förstå situationen och skapa en funktionell andrahandsmarknad, säger Martina Hessel som är vd på Liveable.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Kampanj

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.