Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Göran Hägglund blir pr-konsult

Publicerad: 26 februari 2016, 06:52

Johan Molander, Göran Hägglund, Annika Sundström och Daniel Bergsten på Narva.

Foto: Pressbild.

Förra KD-ledaren går till Narva, Surfplattan drar sina sista andetag och SD-toppen Mattias Karlsson medverkade på högerextrem sajt. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

Göran HägglundNarvaMattias KarlssonSverigedemokraternaIpad

FT

Fredrik Thambert


Göran Hägglund blir pr-konsult
Kristdemokraternas förre partiledare Göran Hägglund går nu, precis som många andra ex-politiker, över till pr-byråsidan. Den 1 mars blir han konsult hos Narva, skriver Dagens Industri.
– Tanken är att jag ska kunna ge råd utifrån mina erfarenheter både internt i företaget och till de kunder som anlitar Narva som rådgivare i olika sammanhang, säger han till tidningen.

Göran Hägglund var socialminister i den förra regeringen, och sedan han lämnat sitt partiledaruppdrag har han bland annat tagit plats i vårdkoncernen Aleris styrelse. Hans profil passar väl in hos Narva som har flera hälsobolag på kundlistan.
– Just inom det här området är den politiska dimensionen väldigt viktig och då är det svårt att tänka sig en bättre rekrytering än Göran Hägglund, säger Johan Molander, vd på Narva, till DI.

"Surfplattan är död"
År 2010 betraktades surfplattorna, med Ipad i spetsen, som frälsningen för hela mediebranschen. I dag är det få som satsar på att ta fram specifika lösningar för formatet. I en spaning från årets Mobile World Congress i Barcelona skriver Techcrunch att läsplattan är död. På mässgolvet finns i princip inga nya surfplattor i sikte, och alla tillverkare är helt fokuserade på att visa nya (och större) smartphones.

"Det är dags att se sannningen i vitögat. Surfplattor hade sin tid, men kommer inte att finnas kvar så mycket längre. Ipaden säljer fortfarande bra, men Apple kämpar hårt med att försöka differentiera den från Iphonen genom att skapa den nya generationen laptops" skriver sajten.

SD-toppen skrev på högerextrem-sajt
Mattias Karlsson har kallat den högerextrema sajten Motpol för "neofascistisk". Men Expressen visar nu hur han själv har medverkat där under falskt namn.
– Jag har inget minne av det faktiskt, säger Mattias Karlsson till tidningen.
Han ska även ha tipsat partikamrater om "läsvärda" artiklar från "neofascisterna". Även den forne riksdagsmannen Erik Almqvist ska ha skrivit för Motpol.

Youtube gör det enklare att censurera
Nu ska det blir betydligt enklare för filmskapare att göra objekt suddiga i rörliga videoklipp på Youtube. Plattformen rullar nämligen ut en funktion där upphovsmannen markerar vad som ska vara suddigt genom att rita en fyrkant runt objektet. Mjukvaran räknar sedan själv ut var objektet finns i filmklippet, skriver Techspot. Syftet är bland annat att kunna lägga upp filmer som annars hade varit för känsliga att visas, skriver Engadget.

SF lanserar streamingtjänst för barn
Nu tar SF upp kampen mot streamingjättarna med den nya plattformen SF Kids Play. Innehållet är filmer och serier för barn.
– När en marknad växer blir tjänsterna ofta ganska breda, men efter ett tag växer det fram ett annat behov. Vi har sett att det saknas en tjänst på marknaden som är nischad, säger Jonas Fors, vd på SF till Nöjesbladet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev