Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

GP geo-taggar lokalnyheter

Publicerad: 4 april 2011, 09:56

Göterborgs-Posten lanserar ny varumärkeskampanj med temat ”lokalsinne i världsklass”. Genom att geo-tagga nyheterna vill GP lyfta fram och presentera lokala nyheter på ett nytt sätt.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

GP har tagit fram en sajt baserad på Google Maps där nyheterna presenteras i avståndsordning – med läsaren i centrum. Läsaren skriver in en gatuadress och får sedan upp de nyheter som uppkommit i dennes geografiska närhet. Mest lokala blir nyheterna i Göteborg, men de kommer även att visas på riksnivå och global nivå

– Tanken är att förtydliga vårt lokalsinne, men samtidigt visa det nationella och globala perspektivet. Vår förhoppning är också att kampanjen ger en ökad läsarupplevelse genom detta nya sätt att presentera nyheter på gp.se, säger Charlotte Odbjer, marknadschef på GP, i ett pressmeddelande.

GP:s nya kampanj kommer att pågå mellan den 4 till 17 april innefattar banners på gp.se, gt.se, Spotify och Hemnet samt lokal utomhusannonsering. Huvudkanal är webben.

Bakom kampanjen står reklambyrån Forsman & Bodenfors.

Malin Carlehäll

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.