Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Grant's återuppväcker världens mest onödiga DVD

Publicerad: 14 mars 2014, 07:55

Whiskygiganten Grant's har tillsammans med de två framgångsrika svenskarna Gustaf Wollin och Daniel Takacs producerat en av Sveriges mest sålda DVD, "Brasan", i en ny tappning.


Under många år var DVD:n "Brasan" varit en favorit i svenska hem. en filmad eldstad var ett sätt att fylla den annars tomma TV-rutan med något trevligt som figurerar i bakgrunden, medan användaren själv slappnar av eller underhåller gäster.

Nu har den internationella whiskyproducenten Grant's valt att att ta "Brasan" till nästa nivå genom att skicka filmfotografen Daniel Takacs, som bland annat filmat Adidas All in, samt den prisbelönte industridesignern Gustaf Wollin till Skottland, New York och runtom i Sverige. Därefter har de producerat tolv högkvalitativa filmer som ges ut i form av appen "Our Reward".

– Vi fick uppdraget av Grant's och kände direkt att det var ett kul projekt, säger Gustaf Wollin. Vi reste runt tillsammans under drygt en månad för att hitta de perfekta platserna och ägnade extra mycket tid åt att skapa en kvalitativ och filmisk känsla. Den klassiska brasan är inspelad på Grant's destilleri i Skottland i en kiln där malten torkas och får sin rökiga karaktär, industridesigner. Av de nio filmer som projektet resulterade i är min personliga favorit City Mirage, en av de två New York-filmerna.

"Our reward" släpps globalt till både Android och iOS. Förutom att välja film kommer användaren även att kunna välja sin egen musik med hjälp av till exempel Spotify eller iTunes library. Filmerna går att spelas upp på mobiltelefoner, surfplattor och TV-skärmar.

Ett samarbete mellan Grant's och ett stort antal pubar gör också att filmerna kommer visas på många av de TV-skärmar som vanligtvis står avstängda. Skärmarna kommer att fungera som en ny form av stämningshöjare med bakgrundsmusik som är taget ett steg längre där två sinnen aktiveras istället för ett.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.