Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Grayling läggs ned

Publicerad: 11 november 2016, 07:18

Graylings vd Danjell Elgebrandt

Ett tiotal medarbetarna berörs när pr-byråns brittiska ägare tröttnat på förlusterna, Bindefeld i blåsväder efter nakenbild på Trump och Donald Trump anklagar medierna för att hetsa demonstranterna. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

GraylingFacebookMicael BindefeldMelania TrumpLinkedinDonald Trump

Grayling läggs ned
Efter en rad förlustår har de brittiska ägarna Huntsworth fått nog. Nu stänger de Graylings verksamhet i Sverige. Omkring tio medarbetare berörs av nedläggningen. Det skriver nyhetsbrevet Veckans Brief. Byrån föddes när Huntsworth köpte pr-byrån Sund 2009 och stöpte sedan om verksamheten till Grayling. Byrån som sedan tidigare stängt ner sina kontor i Göteborg och Malmö gjorde en rörelseförlust på 10,5 miljoner 2015.

Discoverys konkurrent till Mästarnas Mästare
Superstars har tidigare sänts av SVT och TV3. Nu gör Kanal 5 en ny säsong av formatet med Jessica Almenäs som programledare. Det skriver Aftonbladet.

Bindefeld i blåsväder efter nakenbild på Trump
Pr-byrågrundaren och festfixaren Micael Bindefeld publicerade under torsdagskvällen en avklädd bild på Donald Trumps fru Melania.
Nu får han skarp kritik från sina följare, rapporterar Expressen:
"Jag trodde du hatade Trump för att han är kvinnofientlig och inte har någon respekt för kvinnors rättigheter. Så vad är det exakt du gör med Melania?", skriver en följare.

Zuckerberg: Galen idé att Facebook påverkat valet
Mark Zuckerberg reagerar nu på kritiken som riktats mot Facebook om att den så kallade bubblifieringen och felaktiga nyheter på plattformen skulle ha påverkat valutgången i USA. Han kallar idén för "galen".
– De som röstar gör sitt val baserat på sina erfarenheter i livet, hävdade Zuckerberg vid ett framträdande på Techonomy-konferensen i San Francisco på torsdagen. Det skriver The Guardian.

Ryssland på väg att blockera Linkedin
Yrkesnätverket Linkedin kommer att blockeras i Ryssland. Bakgrunden är att Linkedin inte följer den ryska lagstiftningen som säger att all användardata måste lagras lokalt i landet. Twitter och Facebook bryter också mot den regeln och det är oklart varför myndigheterna i Ryssland väljer att blockera just Linkedin framför något av de större sociala nätverken. Det skriver New York Times.

Danska Politiken startar förlag i Sverige
Den danska dagstidningen Politiken ger sig in i den svenska förlagsbranschen. Det nya förlaget får namnet Polaris förlag och har huvudfokus på skönlitteratur, spänning och populär facklitteratur. Jonas Axelsson blir chef, skriver DN.

Trump om protesterna: medierna hetsar
Massprotesterna har synts i flera amerikanska städer sedan Donald Trump valdes till landets nästa president. "Väldigt orättvist", skriver han på Twitter om protesterna och hävdar att motståndet kommer från yrkesdemonstranter som uppviglats av medier.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 11 november 2016Just had a very open and successful presidential election. Now professional protesters, incited by the media, are protesting. Very unfair!

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.