måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Grundaren lämnar JKL efter 30 år

Publicerad: 10 februari 2016, 12:49

Anders Kempe slutar på byrån han grundade.

Foto: Håkan Lindgren.

JKL-grundaren Anders Kempe lämnar byrån efter 30 år. Han berättar om sortin i ett internt mejl som Dagens Media tagit del av.

Ämnen i artikeln:

MSLGroupPR-ByråerJKLAnders Lindberg

FT

Fredrik Thambert


Anders Kempe är "K-et" i JKL och grundade byrån tillsammans med Anders Lindberg och Bo Jansson år 1985. Den sistnämnde köptes ut strax innan JKL köptes av Leo Burnett och sedermera Publicis, men Kempe och Lindberg och arbetat vidare på byrån trots att de båda blev mångmiljonärer efter affären.

Sedan 2011 har Anders Kempe varit bosatt i London och haft rollen som EMEA-chef för systerbyrån MSL Group. Dessutom har han suttit i byråns globala ledningsgrupp. Men nu, drygt 30 år sedan starten, har han bestämt sig för att söka nya utmaningar. I ett avskedsmejl som Dagens Media har tagit del av skriver Kempe att det är ett "stort och genomtänkt beslut" som han fattat.

Hans parhäst Anders Lindberg säger till Resumé:
– Det är ett stort beslut för honom. Jag förstår att han efter 30 år vill göra något annat, och jag har full respekt för det. Naturligtvis känns det speciellt och markerar slutet på ett kapitel för JKL. Men sådant är livet. Olika saker händer och JKL är idag i ett läge där byrån inte är beroende av någon enskild person – varken av honom eller mig. Vi står fortsatt stabilt.

Själv har han dock inga planer på att lämna i dagsläget.
– Nej, jag är committad till det jag gör på JKL.

Anders Kempe kommer att stanna kvar under 2016 och vara rådgivare för ett antal kunder. Resumé har sökt honom för en kommentar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev