Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Gudrun Schyman blir pr-konsult

Publicerad: 21 februari 2008, 08:29

Nu är hon ute på marknaden. Den tidigare vänsterpartiledaren Gudrun Schyman säljer sin unika erfarenhet och blir pr-konsult. – Delar av branschen har dåligt rykte, säger Gudrun Schyman.


Huka er Kreab. Nu kommer Gudrun Schyman.

Gudrun Schyman blir pr-konsult och kommer att verka i firman Ideal kommunikation som drivs av Amanda Mogensen , tidigare pressekreterare åt Gudrun Schyman och senast som konsult på Westander Publicitet och Påverkan. 

Men hon är inte beredd att ta vilka uppdrag som helst.
– Vi kommer att ha som policy att arbeta med verksamhet som vi själva vill stödja. Själv är jag oerhört angelägen om att de företag som finns också går bra men visst, det beror på vad de håller på med.

Har pr-branschen dåligt rykte?
– Delar utav den har det. Kommunikation och krishantering är seriöst och fyller ett stort behov och har stort värde. Vi har ett samhälle som bygger på att människor har en kommunikativ förmåga och det är viktigt i alla ledande positioner – både internt och externt.

Vad kostar du per timme som pr-konsult?
– Vi har inte pratat pengar. Jag antar att Amanda har funderingar kring detta .

Läs mer om Gudrun Schymans nya karriär i veckans nummer av Resuméspapperstidning. Där kan du också läsa hela listan på politiker som jobbar i pr-branschen.

Claes de Faire

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.