Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Guinness stoppar sponsring av S:t Patric's-parad

Publicerad: 17 mars 2014, 12:22

Guinness har lång tradition av att sponsra paraden

Öltillverkarna Guinness och Heineken drar tillbaka sitt sponsorskap av S:t Patrick's Day-paraden i New York eftersom HBTQ-personer inte får gå i tåget.


New Yorks borgmästare Bill De Blasio blev den förste borgmästaren på årtionden att inte vara med i S:t Patrick's Day-paraden. Han tog ställning när arrangörerna meddelade att man inte tänkte tillåta homovänliga plakat i paraden.

Och nu har flera öltillverkare valt att dra tillbaka sina sponsorskap från paraden. Guinness och Heineken drar in sitt sponskap till paraden i New York och Samuel Adams dra tillbaka sin sponsring av parade i Boston.

Organisatörerna försökte rädda situationen genom att säga att homosexuella fick delta i paraden, men inte om de visade sin läggning eller bar homo-vänliga plakat. Uttalandet gjorde inte saken bättre.

Den irländska premiärministern Enda Kenny kommer dock att vara med i paraden i New York med motivationen att praden handlar om irländskhet och inte sexuell läggning.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.