Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Gullers Grupp köper reklambyrå i Göteborg

Publicerad: 18 december 2017, 14:36

Övre raden: Elof Ivarsson, Emil Filipsson, Lisa Wahlström, Olof Gustafsson, Jonas Dahl Nedre raden: Joseph Engman, Anna Hedqvist, Björn Eklind, Camilla Winberg

Gullers Grupp köper Göteborgsbaserade reklambyrån Sturm & Drang.


Ämnen i artikeln:

Sturm & DrangGullers Grupp

Gullers Grupp har gjort flera förvärv de senaste åren. Nu förstärker kommunikationsbyrån sin närvaro i Göteborg och Västsverige. Vd:n Hans Gennerud tror inte det är omöjligt att kontoret kommer att bli större än huvudkontoret i Stockholm på sikt.

– Med köpet av Sturm & Drang fortsätter vi att växa och stärka vårt erbjudande. Sturm & Drang är en byrå med mycket hög kreativ förmåga och kompetens. De har också stor erfarenhet av att arbeta tillsammans med viktiga samhällsaktörer, vilket är helt i linje med Gullers Grupps målsättning att vara Sveriges ledande byrå för samhällsaktörer, säger Hans Gennerud, vd Gullers Grupp i ett pressmeddelande.

Västsverige växer och Göteborg kommer att beräknas bli en tredjedel större fram till 2035. Tillväxten är en bidragande orsak till att allt fler kommunikationsbyråer vill stärka sin närvaro i regionen.

– Vi har de senaste åren fått allt större kunder och vi hade kommit till en punkt då vi visste att vi måste växa och bredda vårt utbud för att kunna fortsätta, vi är för små. När vi såg oss om efter en lösning var Gullers Grupp vårt förstahandsval, säger Jonas Dahl, vd Sturm & Drang i en kommentar.

I Göteborgs stad beräknas befolkningen öka med 150 000 nya göteborgare de kommande 20 åren – 80 000 nya bostäder är planerade.

– Många samhällsaktörer kommer att ha stora och viktiga utmaningar inom såväl stadsbyggnad som infrastruktur, under överskådlig tid. Gullers Grupp har redan stor kännedom om regionen och kommer genom sin förstärkning med Sturm & Drang att bli en än mer komplett leverantör av alla typer av tjänster inom kommunikation, säger Hans Gennerud i en kommentar.

– Regionens mycket starka utveckling framöver kommer att ställa stora krav på att hitta lösningar på samhällsutmaningar, som till exempel behov av arbetskraft, utbyggda kommunikationer och ett ökat utbud av samhällstjänster. Många kommer att ha behov av en kompetensstark aktör som har både bredd och djup, som kan se på de komplexa frågorna från flera håll. Att skapa respekt och förståelse för olika synsätt kommer att vara avgörande och då kommer kommunikation vara en del av lösningen, säger Jonas Dahl.

I och med köpet av Sturm & Drang växer Gullers Grupp med ytterligare tio medarbetare och är nu en av Sveriges största partnerägda och fristående aktörer inom strategisk kommunikation, pr och produktion. Bland kunderna återfinns Region Skåne, Trafikverket, Naturvårdsverket, Stockholms universitet och många fler. Byrågruppen har omkring 150 anställda på fyra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Sturm & DrangGullers Grupp

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.