torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Hallvarsson & Halvarsson köper Intellectas byråer

Publicerad: 21 augusti 2017, 10:59

UPPDATERAD. H&H Group köper upp majoriteten av börsbolaget Intellectas byrådel. Prislappen landar på drygt 40 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

Springtime-IntellectaHilandersBystedH&H GroupHallvarsson & Halvarsson

FT

Fredrik Thambert


Hallvarsson & Halvarssons koncernbygge fortsätter med förvärv av fem nya byråer. Dessa är Intellecta Corporate (inklusive Rewir), Hilanders, Bysted, Tomorrow och UnReel. Bolagen har sammantaget en byråintäkt om drygt 100 miljoner kronor årligen med kontor i Stockholm, Malmö och Shanghai.
– Vi förvärvar fem fina bolag och ser fram emot att tillsammans med företagens ledare och medarbetare växa potentialen ytterligare. Vår filosofi bygger på att med respekt för varje byrås integritet erbjuda stora frihetsgrader att utvecklas, säger Martin Petersson som är vd och koncernchef för H&H Group i en kommentar.

H&H Group innefattar sedan tidigare bland annat Hallvarsson & Halvarsson, Springtime och Jung Relations.

Intellecta säljer också eventbyrån WOW till UMG, vilket Resumé rapporterar om i en separat artikel.

Affären innebär att Intellecta säljer av hela sitt affärsområde Strategic Communications till en värdering av 41 miljoner kronor på skuldfri basis. Intellecta kommer att erhålla ca 43 Mkr i likvida medel den 31 augusti 2017. Eventuella rörelsekapitaljusteringar kommer att ske inom 1–2 månader efter tillträdesdagen, enligt ett pressmeddelande.

Intellectas byråer har stått för omkring 27 procent av koncernens sammanlagda intäkt, och försäljningarna görs med reaförlust. Hur stor kommer att redovisas längre fram.

Motivet är att renodla Intellectas affär till det digitala området, med bolag som FFW, River och ISBIT GAMES.
– Avyttringen av företagen inom Strategic Communications innebär att vi tar ytterligare steg i Intellectas transformation mot digital spjutspetsverksamhet inom områden med stor utvecklings- och tillväxtpotential, där våra företag inom affärsområde Digital redan har starka positioner, kommenterar Intellectas vd och koncernchef Yann Blandy.

Hur kom ni fram till det?
– Vi har tittat på konstruktionen och insett att byråerna vi sålde i dag kommer att trivas bättre någon annanstans. Koncernen behöver renodlas för att bli tydligare inriktad mot det digitala området.

Intellecta kommer att byta namn eftersom byrån Intellecta Corporate övergår till H&H Group. Vad koncernen kommet att heta i framtiden vill de inte gå ut med än.

Har det varit svårare än ni trott att driva byråerna och nå lönsamhet?
– De har utvecklats positivt senaste året och lönsamheten har förbättrats. Det här är en strategisk renodling, säger Yann Blandy.

Han vill inte avslöja hur mycket Intellecta drar in från respektive köpare.

Är du nöjd med prislappen på 43 Mkr?
– Allt är relativt. Vi får 43 miljoner och nöjer oss med det.

Byråerna har en sammanlagd byråintäkt på över 100 Mkr. Det låter som en billig penning?
– Det får vara din bedömning.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev