lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Hallvarsson & Halvarssons miljonklipp på Saab-krisen

Publicerad: 13 december 2011, 15:55

Guy Lofalk

Foto: Tomas Fasth / SCANPIX

Hallvarsson & Halvarsson har kopplats in under Saabs rekonstruktion. För arbetet fick byrån 150 000 euro, drygt 1,5 miljoner kronor. – Jag har anlitat Hallvarsson & Halvarsson tidigare och har god erfarenhet av dem och därför valde jag dem denna gång, säger Guy Lofalk, Saabs rekonstruktör till Resume.se.


TM

Tero Marjamäki


I fredags rapporterade flera medier om ett internmail där Saabs vd, Victor Muller, i en rad punkter kritiserade Guy Lofalk. En punkt rörde att Lofalk ska ha plockat in en reklambyrå för ca 1,5 miljoner kronor.Byrån var dock en pr-byrå; Hallvarsson & Halvarsson.

Till Resume.se kommenterar Guy Lofalk valet av att koppla in pr-byrån:

– Som rekonstruktör anlitar jag så kallat sakkunnigt biträde av olika slag med olika typer av specialkompetens som arbetsrätt, finansiering, kommunikation/media med flera då dessa är viktiga områden i processen. Jag har anlitat Hallvarsson & Halvarsson tidigare och har god erfarenhet av dem och därför valde jag dem denna gång.

Enligt uppgifter till Trollhättans lokaltidning, Ttela ska den sakkunnige på Hallvarsson & Halvarsson ha varit Ulrica Schenström, som enligt pr-byråns hemsida är kunnig i "krishantering, medierådgivning, public affairs". Ulrica Schenström är kanske mest känd för att tidigare varit Fredrik Reinfeldts statssekreterare.

Hallvarsson & Halvarssons vd, Martin Petersson:

– Vi kommenterar principiellt inga av våra uppdrag. Utan du får ta alla dina eventuella frågor med Guy Lofalk.

Har ni fått betalt?
– Som sagt, vi kommenterar inte våra uppdrag, men jag har väl ingen anledning att dementera den uppgiften.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev