Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Han blir Nokias kommunikationschef

Publicerad: 31 Januari 2013, 12:33

Edvard Bergström

Foto: Pressbild Agency

Efter fem år på pr-byrån Agency flyttar Edvard Bergström till ett nytt toppjobb. Han blir Nokias kommunikationschef i Sverige, Norge och Danmark. Första utmaningen blir lanseringen av Windows Phone 8.


Ämnen i artikeln:

AgencyNokia

Edvard Bergström kom till Agency från Coast Communications för fem år sedan. Dessförinnan var han verksam som journalist. I morgon börjar han på sitt nya jobb.

Som skandinavisk kommunikationschef på Nokia kommer han att ansvara för bolagets interna och externa kommunikations- och PR-insatser.

Han fick erbjudandet för några veckor sedan och kommer till ett företag som upplever en tuff tid. Långt ifrån sina glansdagar på det tidiga 2000-talet.

– Jag har många utmaningar framför mig. Det primära blir lanseringen av operativsystemet Windows Phone 8 där jag kommer lyfta fram fördelarna och kompatibiliteten för PC-användare, säger Edvard Bergström till Resumé.

På Coast Communications jobbade Edvard Bergström bland annat med Telia. Under sin tid på Agency har han genomfört samarbeten med Svensk Fastighetsförmedling och Vattenfall m.fl. Edvard Bergström kommer att utgå från huvudkontoret på Drottninggatan.

Vilka är dina starkaste sidor som kommunikatör?
– Jag skulle säga att jag är lyhörd, har en förmåga att snabbt se det viktiga och kunna anpassa mig efter uppgiften. Jag kan också hitta kreativa lösningar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

AgencyNokia

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.