Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Han blir presschef på SJ

Publicerad: 20 november 2008, 09:11

Dag Rosander tar över den vakanta tjänsten som presschef på SJ efter Mark Vadasz, som tidigare i år gick till Vattenfall. Han kommer närmast från Länsförsäkringar där han bland byggt upp bolagets pr- och medieavdelning.


Dag Rosanders bakgrund är journalistens. Han har under flera år arbetat som journalist, bland annat som reporter och redaktör på Svenska Dagbladets Näringsliv.

SJ:s kommunikationschef Elisabeth Lindgren beskriver Rosander som nyckelperson i det team som ska vara ett av bolagets ansikte utåt i mediekontakterna kontakter med medierna.

Uppdraget på SJ liknar det Dag Rosander genomfört på Länsförsäkringar. SJ bygger en kommunikationsavdelning som ska jobba integrerat.

Vilken är den viktigaste kommunikationsfrågan för SJ?

– Det finns flera, en av dem är att SJ ska vara förstahandsval när folk planerar sina resor, säger Dag Rosander.

Vad vill du förändra inom SJ:s kommunikation?

– För tidigt att svara på, jag börjar på SJ först 1 december.

Hur skulle du hanterat tisdagens trafikkaos i Stockholm på grund av strömavbrottet?

– I grunden handlar det om att ta hand om resenärerna på bästa sätt och i min roll att vara tillmötesgående mot journalister. Att resa med SJ ska vara pålitligt, säkert, enkelt och miljöanpassat.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.