Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

”Han borde ha fått träning långt tidigare”

Publicerad: 14 januari 2014, 12:43

Carl Philip fick lovord för sin insats på Idrottsgalan i går.

Foto: SVT.

Från lite tafatt och verbalt stapplande – till välartikulerad och självklar på scenen. Prins Carl Philip hyllas för sitt tal på Idrottsgalan i går. – Någon har ju tränat honom, det är uppenbart. Men det borde ha skett långt tidigare, han fyller 35 i maj, säger Johan T Lindwall, hovreporter på Expressen, till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Christina SalibaJohan T LindwallKarin LennmorCarl Philip

Som Resumé tidigare avslöjat har prins Carl Philip tagit hjälp av Christina Saliba, kreativ chef på pr-byrån Mindmakers och expert på personligt varumärkesbyggande.

Saliba som fortfarande har uppdraget kopplades in i samband med "gnistskydds"-krisen i fjol och och drillade då Carl Philip väl inför det strategiska valet att "tala ut" i Expressen.  Där överraskade Carl Philip med mycket välformulerade svar – något som han rosades för.

I går på Idrottsgalan tog Carl Philip revansch efter fjolårets debacle på samma gala då han i sociala medier blev hånad efter att stakat sig och sagt fel flera gånger.

På scenen i går var prinsen som en helt ny person. Han utstrålade självförtroende, var välartikulerad och bjöd på sig själv genom att med självdistans skämta om fiaskot i fjol.

På Twitter och Facebook haglade lovorden över den nye Carl Philip.

–      Någon har ju tränat honom, det är uppenbart. Det är en avsevärd skillnad mot talet på Idrottsgalan i fjol, säger Expressens hovreporter Johan T Lindwall.

Carl Philip får fortsatt pr-hjälp av Christina Saliba, men det är inte uteslutet att även någon expert på retorik och scenframträdande kallats in för att träna honom extra.

Det har skett vid tidigare tillfällen hos kungafamiljen – bland annat då skådespelaren Margareta Krook gav kronprinsessan Victoria tallektioner inför myndighetsdagen.

Johan T Lindwall tycker att hovet långt tidigare borde ha dett till att träna Carl Philip.

–      Det borde ha skett långt tidigare, han fyller 35 i maj. Men det kan bero på att han nu är beredd att ta steget ut i det offentliga mer, det kan ju komma nyheter framöver då han kommer att stå i fokus, säger Johan T Lindwall.

Karin Lennmor
, chefredaktör på Svensk Damtidning är glad över prinsens förvandling.

–      Mycket positivt och det känns som att prinsen vänt blad efter det tuffa fjolåret, säger Karin Lennmor.

Resumé har sökt Christina Saliba som inte vill kommentera sitt Carl Philip-uppdrag.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News