Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Han efterträder Johan af Donner

Publicerad: 19 maj 2010, 08:36

För tre månader sedan aviserade Röda Korset att man sökte efter ny kommunikationschef. Över 300 sökte tjänsten. Idag meddelade bidragsorganisationen att det blir Andreas Jansson – Svenska Spels förre kommunikationsdirektör – som tar över posten efter bedrägerimisstänkte Johan af Donner.


Ämnen i artikeln:

Johan af DonnerRöda KorsetAndreas Jansson

Andreas Jansson.

– Vi är mycket glada att Andreas Jansson blir Röda Korsets nya kommunikationschef. Genom idrotten har han erfarenhet från en folkrörelse och efter tio år i Svenska Spel har han stor erfarenhet av marknadsföring, intern- och extern kommunikation, varumärkesprofilering och csr-arbete, säger Ulrika Årehed Kågström, blivande generalsekreterare i Röda Korset i en kommentar.

Den första juni tillträder Andreas Jansson den nya posten. Han  är 38 år och har bland annat studerat mediekommunikation, ekonomi och juridik. Han har varit ekonomiassistent och senare informationsansvarig i Sveriges största idrottsförening, AIK. 1999 blev han trainee i Svenska Spel där han genom olika befattningar så småningom utsågs till kommunikationsdirektör i koncernledningen.

– Röda Korset är en fantastisk organisation med en unik närvaro, såväl internationellt som i det lokala samhället, med en verksamhet som gör stor skillnad i väldigt många människors liv. Jag är stolt och glad över att få möjligheten att vara en del av denna verksamhet, säger Andreas Jansson.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.